2024. február 23., péntek
FONTOS

15 éves fiatal követett el több bűncselekményt

 

Mezőberényben, Muronyban és Békéscsabán történt bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 15 éves fiatalt vett őrizetbe a rendőrség Békés megyében.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2022. november 8-án elfogtak egy mezőberényi fiatalt, aki a gyanú szerint egyedül, illetve társaival több bűncselekményt követett el. Korábban Mezőberényben bántalmazott egy férfit, akinek könnyű sérülést okozott.

Ezután társaival szintén Mezőberényben betörtek egy vegyesboltba, ahonnan többek között szeszes italokat és váltópénzt loptak, majd egy nappal később elvittek egy ház előtt parkoló quadot, amivel néhány száz métert mentek.

Egy hónappal ezelőtt Muronyban egy ház udvaráról hajtottak el egy olyan autóval, amiben benne volt az indítókulcs. Emellett a 15 éves fiú a gyanú szerint Mezőberényben, a vasútállomáson elvette egy idős embertől a szatyrát, illetve pénzt lopott egy mezőberényi sörözőből.

Legutóbb, 2022. november 4-én pedig szintén Mezőberényben, a Belentai út és az Ady Endre utca kereszteződésénél odafutott egy kerékpározó nőhöz és kilopta a biciklije kosarából a táskáját. Békéscsabán az elmúlt hónapokban a gyanú szerint hétszer lopott különböző üzletekből.

Összességében a 15 éves fiatalt a rendőrség 14 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. Testi sértés, magánlaksértés, lopás, kifosztás, jármű önkényes elvétele szerepel a bűnlajstromán. A fiút a Békési Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

Nézze meg ezt is:

Lopás Gyulán, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény Vésztőn és Szeghalmon

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. február 16-án lopás miatt büntetőeljárást indított egy gyulai férfi ellen, mert …