2024. május 3., péntek
FONTOS

Fenyegetéssel szerzett pénzt Béla, aki József

Fenyegetéssel szerzett pénzt egy férfi Békésen. Miután a rendőrök tudomást szereztek az esetről, hamar kattant a bilincs a Bélaként bemutatkozó, erőszakosan fellépő Józsefen.

A Békési Rendőrkapitányságon 2023. június 9-én 10 órakor tett bejelentést egy nő arról, hogy otthonában kirabolták őt és a testvérét.

A hívásukra perceken belül megérkező rendőröknek elmondták, hogy éjjel 0 óra 20 perckor idős édesanyjukkal hárman voltak otthon, amikor egy férfi bekéredzkedett hozzájuk azzal, hogy hozta a tartozását. Korábban találkoztak már vele, pénzt kért tőlük. Akkor Bélaként mutatkozott be nekik, de azon kívül, hogy hogyan néz ki, nem tudtak róla többet, nem ismerték. Miután beengedték, a férfi erőszakossá vált, azzal fenyegette őket, hogy rájuk gyújtja a házat, ha nem adnak neki pénzt. Miután a nő adott neki, a férfit lökdöste, elérte, hogy ő is adjon neki néhány ezer forintot, majd elment. A rendőrök az alapján, amit a nő a történtekről, a támadójukról elmondott, azonnal gondolták, hogy ki követhette el a bűncselekményt.

A 31 éves férfit, akit valójában Józsefnek hívnak, a nyomozók fél órán belül elfogták és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …