2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyulai páros nyerte a baleset-helyszínelők vármegyei versenyét

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság 2023. június 20-án rendezte meg a XII. Baleset-helyszínelő Verseny megyei döntőjét Orosházán.

A versenyzőket Pelleg József r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte és kívánt jó versenyzést valamennyiüknek.

A versenyre két fős csapatok érkeztek Békés vármegye hat rendőrkapitányságáról. A baleset-helyszínelőket két állomáson elméleti feladatok várták. Az egyiken szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk, a másik feladatlap pedig KRESZ kérdéseket tartalmazott. Emellett a versenyzőknek a gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk négy, életszerűen berendezett baleseti helyszínen kellett vizsgálódniuk. A különböző helyszíneken különböző járművek voltak érintettek a szimulált balesetben. Volt személyautó, kerékpár, busz és traktor is a járművek között. A megmérettetés végén Hudák Pál r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a kivétel nélkül szép szakmai teljesítményt nyújtó résztvevőknek.

A versenyben első helyezést ért el a Gyulai Rendőrkapitányság csapata, amelynek tagjai Székács Viktor r. zászlós és Sándor Levente r. őrmester. A dobogó második fokára a Szarvasi Rendőrkapitányság párosa, Kun Csaba r. őrmester és Gyurcsan Tamás r. főtörzsőrmester állhattak fel. A harmadik helyezetteknek járó elismerést a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-helyszínelői, Valentyik Tamás r. őrmester és Szabó Lajos r. zászlós vehette át.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …