2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Bajnokot avattak a gyulai akadémián

 

Veretlenül küzdötte végig az őszt, majd a tavaszi felsőházi rájátszás nagy esélyeseként imponáló teljesítményt nyújtott tavasszal is a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai U 15-ös együttese.

A gárda megnyerte a regionális bajnokságot, és e sorok begépelésekor készülhetett a Vác elleni osztályozóra.

7–1, 8–0, 3–0, 2–0, 7–0: ezzel az eredménysorral kezdte tavasszal a felsőházi rájátszást a Grosics gyulai divíziójának U 15-ös együttese, mely végül a Baja elleni hazai, 4–1-es sikerrel fordulókkal a vége előtt bebiztosította az első helyet.

Mindezt úgy, hogy a téli felkészülés közel sem alakult optimálisan. A betegségek miatt az is megesett, hogy a húszas keretből mindössze négyen jelentkeztek edzésre. Ennek ellenére csak sikerült jól lerakni az alapokat, mert aki ott volt, az keményen küzdött a siker érdekében.

– Nagyon jól alakult a szezon, igaz, meg is dolgoztunk érte. Végig összeszedett játékot mutattunk, és mindent megtettünk a bajnoki címért – mondta a csapat támadója, Gurbai Kevin, aki fontos gólokat szerezve a csapat meghatározó játékosa lett.

Bali István vezetőedző úgy fogalmazott, amikor tavaly nyáron elkezdték a felkészülést, az volt a legfontosabb cél, hogy a gyerekek minél többet fejlődjenek. Azt persze a bajnokság legelején is lehetett látni, hogy ez a gárda sokra hivatott. Menet közben pedig bebizonyosodott, hogy ez tényleg így van. A Grosics sorra győzte le az ellenfeleket, és igazából egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a csapat a teljes mezőnyt maga mögé utasítja.

– Jó képességű gyerekek alkotják a gárdát, akik képesek keményen, nagy alázattal dolgozni, az előre lépés érdekében pedig tudtak áldozatot hozni. Ez a társaság nemcsak a pályán, kilencven percen át csapat, hanem azon kívül is, pedig a gyerekek nagyon sokfelől érkeztek, Mezőgyántól Abonyig van játékosunk – beszélt a siker összetevőiről és a közösség erejéről Bali István.

A Baja elleni, győztes meccs után gyermekpezsgővel várta a játékosokat Kiss János, a gyulai divízió szakmai vezetője.

– Titkon már a bajnokság kezdetén bíztunk a jó szereplésben. Boldogok vagyunk, hogy mindez úgy sikerült, hogy a csapat közel fele egy évvel fiatalabb a korosztályánál – hívta fel a figyelmet egy fontos tényre Kiss János.

A júniusi osztályozók arra is lehetőséget teremtettek, hogy a fiúk megmutassák, képesek-e a többi régió bajnokával szemben is megállni a helyüket, és kivívni a részvételt a kiemelt bajnokságban, az ország legjobbjai ellen.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …