2024. május 3., péntek
FONTOS

Free Zenei Fesztivállal készül péntek és vasárnap között a Gyulai Várszínház

Péntek és vasárnap között, három napig Free Zenei Fesztivállal készül a Gyulai Várszínház. Elek Tibor a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, ez a program a korábbi zenei fesztiválok továbbfejlesztése, megújítása.

Ezelőtt a Halmos Béla népzenei és világzenei, a jazz, valamint a blues köré szerveződő programmal várták az érdeklődőket. Az igazgató kiemelte, az idei program különlegessége, hogy nemcsak a várszínpadon lesznek előadások, hanem kihozzák ezeket a vár falai közül. A város frekventált pontján készülnek különböző programokkal.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a Gyulai Várszínház újításai minden esetben növelik a programok értékeit. A Free Zenei Fesztivál is ezek közé tartozik, amikor korábbi szép hagyományokat ötvözve mintegy új produkciót állítanak színpadra. A polgármester hangsúlyozta, Magyarország legjobb zenészei érkeznek több műfajban Gyulára.

A háromnapos gyulai fesztivál a Nemzeti Adó-és Vámhivatal támogatásával valósul meg. Kovács Tamás Békés vármegyei igazgató a fellépők közül többek között a Pénzügyőr Zenekart mutatta be.

A három nap során fellép többek között az Anima Sound System, a Parno Graszt, lesz Operagála is, melyet a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekara ad elő.

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …