2024. április 27., szombat
FONTOS

Vonattal ütközött egy teherautó Békés vármegyében

A sofőr fáradt volt, ezért későn vette észre a fénysorompó tilos jelzését.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte és a történtek kapcsán kéri a járművezetőket, hogy csak kipihent állapotban üljenek volán mögé!

A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre 2023. május 24-én reggel fél 6 körül egy tehergépkocsi sofőrje Mezőkovácsháza külterületén, egy vasúti átjáróban.

Későn vette észre a pirosan villogó fénysorompót, ezért nem állt meg időben. Amikor tudatosult benne, hogy ebből baleset lesz, vissza akart tolatni, de már nem volt rá ideje. Jobbról jött a vonat, és bár a vezetője fékezett, ő sem tudta elkerülni az ütközést. A vonaton nem sérült meg senki és a teherautó sofőrje is épségben ki tudott szállni. A férfi elismerte a felelősségét, azt mondta, hogy fáradt volt, ezért nem látta időben a tilos jelzést. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy csak kellően kipihent állapotban üljenek volán mögé! Ha fáradtnak, kimerültnek érzik magukat, inkább ne induljanak el! Útközben is tanácsos pihenőt tartanani, ha úgy érzik, megterhelő a hosszabb út és nem tudnak kellőképpen a vezetésre, a forgalomra figyelni. A nagy meleg is hatással lehet a koncentrációs képességre, ezért kánikulában különösen indokolt a fokozott óvatosság.

 

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …