2024. május 3., péntek
FONTOS

Újabb részletek: a kedd esti késelő letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 27 éves büntetlen előéletű érdi férfi letartóztatását, aki kedden este Békéscsabán megkéselt egy békési férfit.

Az eljárás eddigi adatai szerint 2023. augusztus 15-én, a késő esti órákban Békéscsabán, az egyik hotel teraszán dulakodás alakult ki a terhelt és egy békési férfi – a későbbi sértett – között. A dulakodás során a sértett két alkalommal ököllel az állán megütötte a terheltet, aki ettől a földre került. Ezt követően a terhelt ülő helyzetben a zsebéből elővette és kinyitotta a bicskáját, amellyel több alkalommal a lábán megszúrta sértettet. A dulakodás állva, majd a földön folytatódott, melynek során az érdi férfi ismét több alkalommal testszerte megszúrta a sértettet, aki a vérveszteség miatt a helyszínen eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítását követően elhalálozott.

A terhelt esetében a főügyészség álláspontja szerint a letartóztatás több különös oka is fennáll, így egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye, figyelemmel a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára, valamint a bizonyítás manipulálásának veszélye. A nyomozási bíró a holnapi napon dönt a kényszerintézkedés tárgyában.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …