2024. május 1., szerda
FONTOS

Letartóztatták az ismerősét baltával agyonütő férfit

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 71 éves büntetlen előéletű medgyesegyházi férfi letartóztatását, aki egy baltával agyonütötte ismerősét.

A megalapozott gyanú szerint az idős férfi és az ismerőse, a 70. életévét betöltött sértett között 2023. szeptember 04-én, a reggeli órákban Medgyesegyházán, egy családi házban vita alakult ki. A szóváltás során a terhelt feldühödött és egy 70 cm nyélhosszúságú, 10 cm élhosszúságú fejszével többször, legalább 6-8 alkalommal, nagy erővel lesújtott a sértett fejére. A sértett a bántalmazás eredményeként olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A terhelt a padlón fekvő holttestet szőnyeggel és takarókkal fedte le, megkísérelte a lakóházban a bűncselekmény nyomait feltakarítani, illetőleg azt is tervbe vette, hogy a holttestet elássa ház kertjében, amit végül az ingatlanban foganatosított rendőri intézkedés meghiúsított.

A férfit a rendőrség 2023. szeptember 04-én emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A férfival szemben a letartóztatás több különös oka is megállapítható: így a bűncselekmény magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával vagy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a bűncselekmény véghezvitelét követően megkezdte a nyomok eltűntetését, megváltoztatta a helyszínt, azaz tárgyi bizonyítási eszközöket semmisített meg.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett és a mai napon 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …