2024. május 3., péntek
FONTOS

Erasmus lehetőségek a GFE-n

A korábbi években a gyulai karról már több hallgató is részt vett az Erasmus-programban, amelynek keretében Litvániában, Hollandiában és Finnországban folytathattak tanulmányokat.

Beke Szilvia. dékánhelyettes elmondta, mindannyian olyan tapasztalatokkal tértek haza, amely jól illeszkedik az új technikák és eljárások alkalmazásával az itthon megtanultakhoz. Emellett a kapcsolatépítésre és az idegen nyelv fejlesztésére is kiválóak ezek az alkalmak. A dékánhelyettes elmondta, a fogadó partnerintézmények is széles palettán mozognak.

Összegyetemi szinten határozzák meg a külföldön tanuló hallgató létszámát, mondta Beke Szilvia. Október végéig lehet nyújthatják be a pályázatokat mindazok, akik következő félévi tanulmányaikat külföldi egyetemen szeretnék tölteni.

Az Erasmus egy segítő program, amelyben a hazai egyetemi hallgatók más országok felsőoktatási társintézményeiben folytathatnak tanulmányokat. A Gál Ferenc Egyetemen évek óta működő gyakorlat szervesen illeszkedik mindebbe.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …