2024. május 3., péntek
FONTOS

Az Erkel az SZTE kiemelt partnere lett

A Szegedi Tudományegyetem hosszú évek óta példát, utat és perspektívát jelent az erkeles diákok életében, fogalmazott Zámori Ida.

A harmincéves együttműködést egy évvel ezelőtt újította meg a két intézmény. Ennek keretében téma-napokat, workshop-okat tartottak gyulai és szegedi helyszínekkel, a diákok ellátogathattak az egyetemre, és ennek jegyében rendezték meg az I. Egyetem-Tér-Gyula elnevezésű konferenciát is, mondta az intézményvezető. A gimnázium igyekszik megragadni minden olyan alkalmat, melyen a diákok közelebbről is találkozhatnak az egyetemi élettel. Ennek jegyében kérték fel Molnár Gyöngyvér, nemzetközileg is elismert professzort a Mesterséges intelligencia az oktatásban – lehetőségek, kérdések és megoldások című előadásának megtartására.

A középiskolai korosztály az, akinek az életét egyértelműen és drasztikusan befolyásolni fogja a mesterséges intelligencia, különösen a munkaerő piacon, fogalmazott Molnár Gyöngyvér, így elengedhetetlen, hogy a gyerekek tisztában legyenek a területtel.

Az épület falán elhelyezett tábla az elmúlt időszak közös rendezvényeinek, a sikeres együttműködésnek szilárd formában történő megvalósulása, emelte ki Zakar Péter. Az évek óta folyó közös munka legfőbb célja, hogy a gimnáziumban tanuló diákok egyetemi tanulmányait megkönnyítsék, fogalmazott a rektorhelyettes, vagyis minél kisebb legyen a szakadék a középiskolai és egyetemi tanulmányok között.

A kiemelt partneri cím elnyerése tovább erősíti azt a hosszú távú célt, hogy a gyulai diákok egyetemi tanulmányaik végeztével visszatérjenek Békés vármegyébe, és itt váljanak a munkaerőpiac szereplőivé.

Nézze meg ezt is:

Eredményes évet zártak a vadászok a vármegyében

  Éves közös küldöttgyűlését tartotta a napokban a vármegyei vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara …