2024. április 27., szombat
FONTOS

Hamis elemek, hangszórók és kontrollerek Gyulánál

Több ezer hamis elem, hangszóró és kontroller spanyolországi útjának vetettek véget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Gyulánál.

A csaknem 32 millió forint vagyoni hátrányt okozó termékek, egytől-egyig a NAV bűnjelraktárába kerültek.

Görögországból indult el az a bolgár kamion, ami Spanyolországig vitte volna a gyűjtőárut. A raktérben lévő csomagokban 7 840 Duracell feliratú elem, 240 darab Sony kontroller és 1 439 JBL hangszóró volt. A tengerparti övezetbe szánt portékákat a jogosulti képviselők is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több ezer, rossz minőségű hamisítványt lefoglalták és a NAV bűnjelraktárába szállították. Iparjogvédelmi jogok megértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Figyelem!

Az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A hamis elektronikai termékek, jelentős biztonsági veszélyt jelentenek, akár sérülést vagy anyagi kárt is okozhatnak. A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi- és minőségi kockázatot is jelentenek.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …