2024. április 29., hétfő
FONTOS

Hamis áruval bukott egy bolgár kamion Gyulánál

Rutinszerű közúti ellenőrzésnek indult január 6-án a Békés vármegyénél megállított kamion kontrollja.

A raktér átvizsgálásakor az áru egy részénél mégis akadtak problémák A Németországba tartó, különféle színekben pompázó, igényesen csomagolt, Nike feliratú cipők felkeltették a pénzügyőrök figyelmét. Az árut a termékek jogosulti képviselői is megnézték, amelyekről a rendkívüli hasonlóság ellenére is gyorsan tisztázódott, hogy a lábbelik egytől egyik hamisítványok, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A járőrök a 2052 pár, mintegy 26 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amely akár az egészségre is ártalmas lehet.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …