2024. április 27., szombat
FONTOS

Gázolajat loptak, őrizetbe kerültek

A Békéscsabai Rendőrkapitányság december 8-án, csütörtökön őrizetbe vett két férfit, akik a gyanú szerint gázolajat loptak egy teherautóból. A román állampolgárságú férfiak csütörtökön hajnali fél 4 körül Békéscsabán, a Gyulai úton az egyik benzinkút parkolójában kamionjukkal beálltak egy másik, Volvo típusú kamion mellé, majd felfeszítették a tanksapkáját, és elkezdték lefejteni belőle a gázolajat.

A Volvo sofőrje eközben a járműben aludt, de a parkoló felügyelőjének feltűnt, hogy a román kamion túl közel állt hozzá. Ráadásul a román sofőr miután kiszállt, nem ment oda hozzá kifizetni a parkolási díjat, ezért elindult a kamionok irányába. De miután meglátta, hogy a két jármű tartálya között egy cső van, már nem tudott szólni a magyar sofőrnek, mert egy alak hirtelen lefújta gázspray-vel. Ezt követően a román kamion vezetője elhajtott. A parkoló felügyelője és a magyar sofőr azonnal értesítette a rendőrséget a történtekről, így az egyenruhások rögtön keresni kezdték a két férfit, akik nem sokkal ezután el akarták hagyni az országot.

A Gyulai Határrendészeti Kirendeltségen jelentkeztek kilépésre, ahol ellenőrizték az okmányaikat és megvizsgálták a menetíró készüléküket, amelyből hiányzott egy korong. Ezért előállították őket a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol a menetíró készülék használatát előíró AETR szabályok megsértéséért 500 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték őket. Ezt követően a két férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették, és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …