2024. május 3., péntek
FONTOS

A bűnmegelőzést erősíti hat megye rendőrségének összefogása

2015-ben, három alföldi megye rendőr-főkapitányságának összefogásával indult az a kezdeményezés, amit idén hat résztvevőre bővülve, Pusztán hatan névvel valósítottak meg.

 

A program célja az volt, hogy a tanyákon és falvakban élő emberek számára segítséget nyújtsanak a bűnmegelőzéssel kapcsolatban, valamint tájékoztatást adjanak, mi a teendő, ha bűncselekmény áldozataivá válnak.
A hat megyében összesen 177 ezer ember él külterületen, 100 ezren pedig a megyék 25 legkisebb településein. A konferencián elhangzott, hogy ők az átlagosnál jobban ki vannak szolgáltatva az utazó bűnözőknek, ezért fontos külön figyelmet fordítani a megsegítésükre. A Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyei kapitányságok összehangolt munkájához az elmúlt években csatlakozott Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye is.

 
A program során a bűnmegelőzési szervek többek között szórólapok és rádiós hanganyagok segítségével hívták fel az érintett lakosság figyelmét a lehetséges veszélyekre, valamint a megelőzési lehetőségekre. Az országosan egyedülálló összefogás a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …