2019. július 21., vasárnap
FONTOS

138-ból 17-en nem kötötték be magukat Békésben

Az európai szintű ellenőrzés keretében a rendőrök 155 alkalommal intézkedtek biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzés során 2019. március 11. és március 17. között a magyar rendőrök is fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Békés megyében a rendőrök 138 járművezetőnél és 17 utasnál tapasztalták, hogy nem kapcsolták be a biztonsági övet. Emellett 3 alkalommal gyermekbiztonsági rendszer, egy esetben pedig bukósisak használatának elmulasztása miatt intézkedtek. A passzív biztonsági eszközök csökkenthetik a sérülések súlyosságát, a halálos sérülések esélyét. Ezért rendkívül fontos, hogy a járművezetők és utasaik is használják a biztonsági övet, a motorosok viseljenek bukósisakot, a gyermekek pedig a számukra megfelelő gyermekülésben, magasítón utazzanak.

Nézze meg ezt is:

Magyar és román rendőrök járőröznek Gyulán

Két napon át látnak el közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség és a Gyulai …