2021. szeptember 27., hétfő
FONTOS

Ittasan, jogsi nélkül balesetezett Gyulán

A tulajdonos engedélye nélkül vitt el egy kistehergépkocsit egy fiatal férfi Gyulán. A 23 éves L. Zsolt a gyanú szerint ittasan, jogosítvány nélkül vezette a lejárt műszaki érvényességű autót, amellyel Gyula külterületén balesetet is okozott.

Egy gyulai férfi tett bejelentést a rendőrségre 2019. április 9-én 21 óra 20 perc körül arról, hogy fia engedély nélkül elvitte az udvarban leparkolt műszaki érvényességgel és kötelező biztosítással nem rendelkező kisteherautóját. Az apa elmondta, hogy a fiú feltehetően Sarkadra ment az egyik barátjával.

A Sarkadon szolgálatot teljesítő rendőrök a rendszám alapján azonnal keresni kezdték a furgont. Eközben egy személygépkocsi vezetője is rendőri segítséget kért, mert elmondása szerint a Gyula és Sarkad közötti úton az autójának nekiütközött egy kisteherautó, amely megállás nélkül továbbhajtott Sarkad irányába.

Nem sokkal később, 21 óra 45 perckor a sarkadi járőrök a Diófás utcában felismerték a keresett kisteherautót és intézkedés alá vonták az autó vezetőjét és utasát.

A 23 éves L. Zsolt miután kiszállt az autóból megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták, és előállították a Sarkadi Rendőrkapitányságra. Alkoholszondát fújattak vele, ami pozitív értéket mutatott. Az alkoholfogyasztás gyanúját pedig a későbbi orvosi vizsgálat is megerősítette.

A férfi ellen több bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés, valamint a lejárt műszaki érvényességű jármű vezetése miatt pedig szabálysértési eljárás is indul.

Nézze meg ezt is:

Békés megyei rendőrök munkáját is díjazták

  A bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes Békés megyei rendőrök munkáját is díjazta. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság …