2021. március 1., hétfő
FONTOS

Békés megyei siker az országos határrendészeti járőrversenyen

Ópusztaszeren, az országos határrendészeti járőrversenyen 13 megyei rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság és 2 oktatási intézmény versenyzői mérték össze a tudásukat. A Békés megyei rendőrök összesítésben a második helyen végeztek, míg a rendőri szervek között az elsők lettek.

Ópusztaszeren rendezték meg 2019. június 26-a és 27-e között a VIII. Országos Határrendészeti Járőrversenyt. A megmérettetésen 2 rendészeti oktatási intézmény, 13 rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság versenyzői mérték össze a tudásukat.

Az elméleti feladatok megoldása mellett a gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket. Békés megyét Sánta Lajos r. őrnagy, osztályvezető-helyettes (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, Határrendészeti Szolgálat, Idegenrendészeti Osztály), Mező Enikő r. törzszászlós, referens (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, Határrendészeti Szolgálat, Elemző-értékelő Csoport) és Janostyák Tibor r. főtörzsőrmester, szolgálatparancsnok (Battonya Határrendészeti Kirendeltség, Határrendészeti Osztály) képviselte.

A sokrétű, több állomásból, elméleti és gyakorlati feladatokból álló versenyen a rendőri szervek között a Békés megyei határrendészek csapata bizonyult a legjobbnak. Összesítésben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői az első helyezett Szegedi Rendészeti Szakgimnázium csapata után a második helyen végeztek.

A harmadik helyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Határrendészeti Tanszékének csapata szerezte meg.

Nézze meg ezt is:

Balesetnél helyszíneltek a rendőrök Mezőkovácsházán és Békéscsabán

  Békés megyében 2021. február 24-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés …