2024. április 26., péntek
FONTOS

Három nap alatt 133 gyorshajtót mértek be Békéscsaba környékén

 

Békéscsabán és környékén három nap alatt 133 gyorshajtót mértek be a rendőrség sebességmérő műszerei. Voltak, akik 90 helyett közel 150-nel hajtottak.

A gyorshajtás veszélyes, ezért ismételten kérnek mindenkit, hogy közlekedjen szabályosan!

Három nap alatt, 2020. május 8-a és 10-e között összesen 133 gyorshajtót mértek be a rendőrség sebességmérő műszerei Békéscsabán és a város határában. A szabálytalankodók között voltak olyan személygépkocsi-vezetők, akik majdnem 150-nel mentek. Egyikük 142, a másik autós 146 km/h sebességgel hajtott, mindkettőjüket a 47-es számú főúton mérték be. A gyorshajtás növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Ez a szabálytalanság Békés megyében is évek óta a három vezető baleseti ok között van, 2020 első negyedévében a rendőrség elsődleges adatai szerint a megyében gyorshajtás miatt történt a legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset. A 98 balesetből 39-hez az elsődleges megállapítás szerint sebességtúllépés vezetett.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, és ne hajtsanak gyorsabban a megengedettnél, mert a szabálytalanság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …