2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Idős gyulai nőt vertek át telefonos csalók

Egy idős gyulai nőt hívtak fel azzal a történettel, hogy a lánya közlekedési balesetet okozott és súlyosan megsérült. A károkozás miatt az idős asszonytól egy nagyobb összeget kértek, amit el is utalt Angliába.

A rendőrség csalás miatt indított büntetőeljárást.

Telefonon hívtak fel egy idős nőt 2020. augusztus 27-én 11 óra 30 perc körül, Gyulán.

A telefonáló rendőrnőnek adta ki magát és arról tájékoztatta a hívott felet, hogy a lánya egy közlekedési balesetet okozott és súlyosan megsérült.

Emellett a hívó fél megemlítette az asszonynak azt, hogy családtagjának volt egy kérése is. Utaljon el az édesanya kétmillió forintot, mert gyermeke rendezni akarja a baleset okozása miatt keletkezett károkat és nem akar rendőrségi ügyet sem, valamint azt sem szeretné, ha ezt a munkahelyén megtudnák.

A gyulai nő magához vett egy nagyobb összeget, és a telefonáló utasításai alapján elment egy bankhoz, és elutalta a pénzt Angliába. Az utasításokat adó nő mindvégig vonalban maradt az idős hölggyel. Miután megtörtént az utalás, a nő hazament, ahol összetalálkozott a lányával, akiről azt hitte, hogy baleset érte. Ezután értesítették az esetről a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozóit, akik csalás miatt indítottak büntetőeljárást és vizsgálják a történteket.

A hasonló esetek megelőzése érdekében a rendőrség a következőket tanácsolja. Érdeklődjön utána, hogy valóban történt-e baj. Ellenőrizze le a hívás valóságtartalmát, hívja fel az ügyben érintett hozzátartozóját. Hivatalos személy nem kér pénzt: se rendőr, se mentő, se tűzoltó.

A rendőrség az idősek családját, közvetlen ismerőseit is összefogásra kéri. Hívják fel rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre, és mondják el nekik a rendőrség tanácsait!

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot. Ne adja meg adatait ismeretleneknek!

Nézze meg ezt is:

Baleseteknél helyszíneltek és bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében 2022. november 25-én öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …