2024. április 26., péntek
FONTOS

Húsvétkor a biztonsági öv használata kerül a fókuszba

Nagy hangsúlyt fektet a baleset-megelőzésre, a balesetek számának csökkentésére a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Évtizedek óta megszokott az a gyakorlat a rendőrségnél, hogy a húsvéti időszakban az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrálnak. Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van ennek kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben. Az általunk megkérdezett járókelők is úgy vélekednek, hogy maximálisan oda kell figyelnünk arra, hogy betartsuk a szabályokat.

Március elején tartottak egy egy hetes európai szintű közlekedési ellenőrzési akciót, melyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. Akkor fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére. Országos szinten több, mint 5500 sofőr nem csatolta be magát március elején, Békés megyében 152 esetben intézkedtek a rendőrök. A húsvéti időszakban is egy olyan témát választottak, amely fontos a közlekedési balesetek szempontjából.

Szombati Andrea hangsúlyozta, az év minden napján, a közúti ellenőrzésekkor a rendőrség munkatársai következetesen intézkednek, minden szabálytalansággal foglalkoznak. Kiemelte, közös érdekünk, hogy kevesebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történjen.

Szeszes ital elfogyasztása után kerékpározni csak úgy lehet, ha az illető képes a járművet biztonságosan vezetni. Szombati Andrea elmondta, ez egyénfüggő, hiszen fontos, hogy mennyire van kipihent állapotban, fogyasztott-e előtte bármilyen ételt. Kiemelte, figyeljünk arra, hogyha kerékpározunk és fogyasztunk szeszes italt, akkor is csak annyit, hogy mindenképpen biztonságosan tudjunk közlekedni.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy esetleges intézkedéskor, hogyha szükséges, akkor ezt orvos segítségével ítélik meg.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …