2021. október 27., szerda
FONTOS

Egy hét alatt nyolc ittas sofőr Békésben

rendőrség

Békés megye útjain 2021. szeptember 27. és 2021. október 3. között négy gépi meghajtású jármű vezetőjével és négy kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek.

Közülük egy személygépkocsi vezetője és egy teherautó sofőrje ellen büntetőeljárást indítottak és a jogosítványukat is elvették. Mindkét alkalommal a helyszíni szondáztatás eredménye és a további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy ittasan ültek a volán mögé.

Ittas járművezetéskor nem a rendőri intézkedés a legsúlyosabb következmény, hanem az, amikor baleset történik. Békés megyében 2021-ben augusztus 31-éig, tehát nyolc hónap alatt 301 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetből 31-et okoztak ittas közlekedők. Ezeknél az eseteknél nem mindig csak az ittas közlekedő sérült meg, előfordult, hogy vétlen, szabályosan közlekedő áldozat is volt.

Ezért a rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat! Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat, illetve közlekedő partnereiket azzal, hogy ittasan vezetnek!

Nézze meg ezt is:

Halálos baleset Békéscsabán

Egy kerékpáros vesztette életét, miután összeütközött egy személygépkocsival. Békéscsabán, a Deák utca és a Thurzó utca …