2024. április 26., péntek
FONTOS

Tripla jubileumot ünnepelt Gyulán Kovács Péter

 

Hatvan éve született, harmincöt éve szentelték pappá, és tizenöt éve teljesít szolgálatot Gyulán Kovács Péter. A békési püspöki helynököt, gyulai esperes-plébánost a Kiss-Rigó László püspök által bemutatott szentmisén köszöntötték a Nádi Boldogasszony-templomban.

A tőle megszokott szerénységgel és finom, öniróniát sem nélkülöző humorral jegyezte meg Kovács Péter a július 31-i ünnepi szentmisén, hogy nem tartja magát érdemesnek a díjakra, inkább azt érzi, most még többet kell dolgoznia. A hármas ünneplésben részesülő plébános felidézte a városba kerülésének történetét is.

– Emlékszem, amikor tizenöt évvel ezelőtt, mielőtt Gyulára érkeztem volna, szólt a püspök atya, hogy ide fog engem helyezni. Én azt kérdeztem tőle, hogy a bátyám után? Össze fognak minket hasonlítani. Azt mondta, dehogy fognak, hiszen teljesen különbözőek vagytok. Ezt követően felhívtam a bátyámat, és elújságoltam neki a hírt. Ő azt mondta, nagyon örül ennek, az ő fejében is megfordult már ez a gondolat, és azt mondta, ez a püspök atyának egy különösen jó húzása volt – mondta Kovács Péter. A békési püspöki helynök, gyulai esperes-plébános 1962. július 5-én született Medgyesegyházán, 1987. június 20-án szentelték pappá Szegeden. Debrecen, Szeged, Kistelek és Békéscsaba után került Gyulára, ahol 2007. augusztus elsejétől lát el szolgálatot.

Az ünnepi szentmisét bemutató Kiss-Rigó László püspök arra hívta fel a figyelmet, hogy a hármas évforduló mellett ez az alkalom azért is számít különlegesnek, mert ritka az, hogy egy családból két testvér is pap legyen, akik ráadásul egymás után ugyanazon városban teljesítenek papi szolgálatot plébánosként.

– Ez a mai alkalom lehetőség számunkra, hogy megköszönjük Kovács Péternek a hűséges, fáradhatatlan, hosszú szolgálatot. Ahhoz még túl fiatal, hogy felsoroljuk az érdemeit, és reméljük, hogy a következő tizenöt-húsz évben is hasonló lelkesedéssel szolgálja majd az egyházmegye közösségét – fogalmazott Kiss-Rigó László.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …