2023. március 25., szombat
FONTOS

Harminc határsértőt fogtak a rendőrök egy kamionban Battonyánál

Embercsempészéssel gyanúsítható török állampolgárt fogtak el a rendőrök Battonya külterületén. Őt és az általa vezetett teherautó rakterében talált, Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket is előállították.

Battonya külterületén 2023. február 16-án 4 óra 15 perc körül a Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei ellenőriztek egy osztrák honosságú kamiont és igazoltatták a jármű török sofőrjét. A jármű rakterének átvizsgálásakor harminc külföldi férfit találtak. Közülük húsz bangladesi, öt marokkói, három indai, egy afgán és egy pakisztáni állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Valamennyijüket a határrendészeti kirendeltségre vitték a rendőrök. A 31 éves török segítőjüket pedig előállították a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályára, ahol a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A rendőrség a határsértőket az idegenrendészeti eljárás keretében átadják a román hatóság képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Nézze meg ezt is:

A szélvédőn kötött ki a Henyei úti sorompó rúdja

A tilos jelzés ellenére hajtott be egy vasúti átjáróba egy autós Gyulán. A sorompó rácsukódott …