2024. június 15., szombat
FONTOS

Legyen biztonságos a megemlékezés!

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít az ünnep nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére, és fokozott óvatosságot kér a temetőkbe látogatóktól.

Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, amikor sokan látogatják meg a temetőket. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a temetők környékén ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások, illetve gyakran lopnak el a sírokról virágot, koszorút, esetleg őrizetlenül hagyott táskát. Ebben az időszakban zsúfoltabbak lehetnek a tömegközlekedési eszközök, amelyeken különösen figyelni kell a zseblopások elkerülésére. Táskáját soha ne hagyja őrizetlenül, értékeit tartsa testközelben, amikor tömegközlekedéssel utazik! Az autóban ne hagyjon látható helyen mobiltelefont, értékes tárgyakat!

A közúti forgalom ezekben a napokban a többszörösére nőhet. Induljon el időben, indulás előtt lehetőség szerint tájékozódjon az esetleges forgalomkorlátozásokról, terelésekről. Vezetés közben legyen türelmes, kerülje a felesleges kockázatvállalást! Autója műszaki állapotát indulás előtt ellenőrizze és vegye figyelembe az őszi időjárási viszonyokat, annak megfelelő sebességet válasszon! Korábban sötétedik, különösen figyeljen a gyalogosokra, kerékpárosokra!

A temetők környékén – elsősorban a forgalom segítése és a bűncselekmények megakadályozása érdekében – fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.

Legyen körültekintő, vigyázzon értékeikre, hogy ez a néhány nap valóban a kegyeletről és megemlékezésről szóljon!

Nézze meg ezt is:

Emberölés Mezőberényben

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. június 7-én fél 12 előtt néhány perccel érkezett …