2024. április 30., kedd
FONTOS

Magasra tör Szeged új csillaga

 

 

Nagyszerű időszakot tudhat maga mögött Papp Áron.

A Mórahalomról induló, majd a SZEAC-on át a Szeged 2011-hez igazoló játékos ugyan pályafutása elején tart, de az általa bejárt út tanulságos lehet minden fiatal labdarúgó számára. Az utánpótlás korosztályokat nem játszotta végig, hiszen az U 17 után a Szeged-Csanád Grosics Akadémia megyei bajnokságban játszó együtteséhez került. Ezt a gárdát azért hozták létre, hogy az NB II-re még nem feltétlenül érett, de jó képességű fiatalok felnőttek ellen bizonyíthassanak.

– Jó próbatétel volt számomra tizenhat évesen itt, adott esetben húsz kilóval nehezebb ellenfelekkel szemben futballozni. Más volt a ritmus, mint egy korosztályos csapatban, és sok változáshoz kellett hozzászoknom – idézte fel megedződése ezen szakaszát a mindkét oldalon bevethető szélső, aki ekkor már edzéseken megfordult a felnőtt csapatnál is, hogy szokja az NB II légkörét. A megyei bajnokságban aztán olyan jól ment neki a játék, hogy szerepet kapott a nagycsapatnál is. Ebben a bajnokságban egy ideig vagy a padon ült, vagy be sem került a keretbe, de aztán október 16-án, Ajkán kapott tíz percet, amit rögtön góllal hálált meg. Ezután nem volt megállás, egy-két esettől eltekintve folyamatosan játéklehetőséget kapott, eddig négy gólnál és három gólpassznál jár. A Csákvár ellen az ő találatával győzött a klub 1-0-ra, a Nyíregyháza ellen pedig egy pontot ért a gólja.

Teljesítményére magasabb szinten is felfigyeltek, nemrég ugyanis meghívót kapott az U 19-es válogatottba, ahol a csapat tagjaként két mérkőzésen is pályára lépett, utóbbin, az észtek ellen gólpasszt adott.
Papp Áron elmondta, nagy célokat tűzött maga elé, hiszen szeretne a Szegeddel NB I-es játékossá válni, a korosztályos válogatottból pedig a felnőttbe kerülni. Nem titkolta, ahhoz, hogy idáig eljutott, sokat köszönhet a klubnak.

– Számomra nagyon sokat jelentett, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként már egész fiatal koromban részt vehettem egyéni edzéseken, olyan külön foglalkozásokon, ahol az edzők csak rám figyelnek, és azon dolgoznak, hogy belőlem minél jobb játékos váljon – mondta Papp Áron. A fiatal középpályás emellett azt emelte ki, hogy itt képzett pszichológus foglalkozik a játékosokkal, a szakember neki a felnőtt futballba való belépésnél segített sokat.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …