2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Nyereménnyel hitegették, egymilliót veszített

Pénznyereménnyel kecsegtető kérdőívet töltött ki az interneten egy békéscsabai férfi.

A válaszai mellett a bankkártyája adatait és a kódjait is meg kellett adnia. Miután ezt megtette, több mint egymillió forint tűnt el a számlájáról.

Közösségi oldalon talált elégedettségi kérdőívet töltött ki 2023. július 17-én egy békéscsabai férfi.

Egy bank szolgáltatásairól szóltak a kérdések, majd miután megadta a válaszait, nyereménnyel kecsegtette az oldal. Azt írta ki, hogy ha megadja a bankkártyája adatait, kódjait, részt vesz egy sorsoláson, amelyen jó eséllyel pénzt nyer.

Miután a férfi ezt megtette, 38-szor indítottak a számlájáról tranzakciókat, összesen több mint egymillió forintja tűnt el.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt nyomozást rendelt el, és a történtek kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy az internetes nyereményjátékokkal mindenki legyen óvatos!

Tanácsos először a játék leírásában megjelölt cég hivatalos weboldalán, illetve információs telefonszámán érdeklődni, hogy valóban indult-e ilyen nyereményjáték. Nem jelent teljes biztonságot, ha látszólag a megnevezett szolgáltató közösségi oldalán látják a felhívást, mert lehet, hogy kamuprofilt hoztak létre a cég nevében, és azon csapják be az embereket.

Ha pedig mégis indított a cég nyereményjátékot, a bankkártyaadatok akkor sem kellenek a nyeremény kifizetéséhez.

Az utaláshoz elég megadni a bankszámlaszámot, PIN- és CVC-kódra semmi szükség.

Nézze meg ezt is:

Több baleset történt Békés vármegyében

  A 44-es főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán 2023. szeptember 15-én reggel negyed 8 …